Harmonija zdravlja
i dobrog ukusa

Kako bismo dokazali da se može napraviti harmonija zdravlja i dobrog ukusa, a ujedno i edukovali potrošače o namirnicama, predstavljamo vam raw čokoladu kojoj nijedan vegan neće odoleti, a koju će non-vegan osoba ipak probati, bez predrasuda o ukusu.

Vegan

Iako veganstvo nije u velikoj meri zastupljeno u Srbiji, sve veći broj ljudi se okreće baš ovoj prehrambenoj navici. Zašto?

Ovakav stil života izazvao je kod srpskog naroda mnogo polemike, pa samim tim i podelu mišljenja. Bilo da sledite smernice veganske ishrane iz etičkih razloga, naučnici su se posvetili istraživanju raznih dijeta i dali odgovore na mnoga pitanja o učinku veganstva na psiho-fizičko stanje čoveka.

Ukoliko ne vodite preterano računa o ishrani ili jednostavno niste osoba koja čita deklaracije u prodavnici, sigurno u vama postoji želja da živite bolje. Prvi korak ka tom cilju je zdrava hrana.

Kako bismo dokazali da se može napraviti harmonija zdravlja i dobrog ukusa, a ujedno i edukovali potrošače o namirnicama, predstavljamo vam raw čokoladu kojoj nijedan vegan neće odoleti, a koju će non-vegan osoba ipak probati, bez predrasuda o ukusu.

Organska čokolada kocka

Ko smo?

Chocollama je organska čokolada koja u sebi ne sadrži beli industrijski šećer, mleko i aditive. Suptilnom obradom i pažljivim odabirom zrna, naša čokolada stvorena je od najplemenitije vrste kakaoa na svetu –Arriba Nacional. Pored sirovog kakao praha koji je izvor minerala i amino kiselina, čokolada u svom sastavu ima još dva sastojka: sirovi kakao buter i kokosov šećer.

Negujući principe zdravog života, ona ne nastaje postupkom pečenja koje zagrevanjem dehidrira zrno, već uz nisku preradu zadržava sve hranljive vrednosti kakaoa i čuva svoj autentičan prirodan miris. Kako bismo razbili stereotipe o tome da je vegansko sinonim za neukusno, čokolada je zaslađena kokosovim šećerom, stvarajući novi svet uživanja.

Chocollama Raw cacao butter

Biti vegan ima svoje benefite, naročito za dijabetičare koji moraju da vode računa o insulinu. Kada neke ćelije prestanu da reaguju na insulin, osoba postaje rezistentna na ovaj važan hormon. Prema Svetskoj zdrastvenoj Oranizaciji čak 9% svetske populacije pati od insulinske rezistencije koja je među prvim znakovima ka mogućnosti dijabetesa tipa 2. S obzirom na to da Chocollama u sebi ne sadrži prost šećer, nivo šećera u krvi ne oscilira velikom brzinom.

Dobro ste čuli, dobili ste jedinu organsku čokoladu koja se proizvodi u Srbiji nakon koje vaša energija neće biti kao na rolerkosteru.

Poznato je da su najpopularnije dijete upravo veganske, naročito jer obezbeđuju ishranu punu antioksidantima. Prema nekim istraživanjima, osobe koje vode vegansku dijetu, gube više kilograma u istom vremenskom intervalu od onih koji broje kalorije pri svakom obroku. Sirova hrana predstavlja energetsku injekciju za organizam što je glavni faktor za normalno funkcionisanje tokom dana.

A kakav je to dan ukoliko ne osetite slatki ukus neke poslastice? Organska čokolada Chocollama u sebi sadrži nutritivne vrednosti koje zadovoljavaju preporučeni dnevni unos gvožđa.

Ovo je kolektivna šansa da se zapitate šta se dešava vašem telu kada pojedete čokoladu punu emulgatora i veštačkih zaslađivača, a ujedno i poziv za pozitivnu promenu u vašoj ishrani. Pokažite sebi da možete da se hranite zdravo, kvalitetno, kakva hrana i treba da bude. Na kraju dana, konačno ćete moći da jedete čokoladu, a da se ne krijete od ukućana.

Srce Chocollama organska čokolada

Čokolada napravljena s ljubavlju