Chocollama jedina u Srbiji pravi čokoladu od sirovog kakaoa, po londonskoj tehnologiji ❤

U Beogradu se otvara pogon za proizvodnju organske čokolade – Chocollama jedina u Srbiji pravi čokoladu od sirovog kakaoa, po londonskoj tehnologiji

 

Chocollama doo iz Beograda započinje proizvodnju organske sirove čokolade u Beogradu. Mi smo jedina firma u Srbiji koja proizvodi sertifikovanu organsku sirovu čokoladu.

Chocollama d.o.o. firma je osnovana prošlog leta, dok se naši proizvodi se trenutno mogu pronaći u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave i organske hrane u Beogradu, a sada uz pomoć kredita Fonda za razvoj za nabavku opreme Chocollama kreće u ozbiljniju proizvodnju čokolade, otvaranjem pogona u opštini Zvezdara.

Proizvodnja započinje u julu i kapaciteti će biti sasvim dovoljni da podmire naše tržište, a biće i prošireni ukoliko se ukaže potreba. Firma za sada broji jednog zaposlenog, a  u planu je i zapošljavanje još radnika.

Chocollama proizvodi ambalaža

Čokolada napravljena s ljubavlju

Naša čokolada je sirova zato što u proizvodnji koristimo sirovi kakao prah i kakao buter koji se dobija od minimalno tretiranog zrna, tako da u sebi zadržava sve značajne hranljive sastojke koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, jačaju imuni sistem, poboljšavaju koncentraciju i pružaju energiju koja nam je neophodna za svakodnevno funkcionisanje.

Kako bismo dobili organski proizvod jedinstvenog ukusa, izabrali smo najplemenitiju sortu kakaa Arriba Nacional. Poreklom sa plodnog zemljišta Južne Amerike, sa plantaža Ekvadora, u našu radionicu od našeg dobavljača Just Superior-a stiže najkvalitetniji kakao prah, poznat po izuzetnoj sposobonsti čuvanja organizma od slobodnih radikala.

Pored kakao praha, naša čokolada sadrži i kakao buter Ariba Nacional i kokosov šećer, a dodajemo i Burbon vanilu kao prirodnu aromu.

 

Chocollama
ARRIBA NACIONAL
Row Craft Chocolate

Raw craft chocolate “Arriba Nacional” Ecuador

 

U procesu proizvodnje Chocollama čokolada se pravi ručno, bez dodataka aditiva, sojinih lecitina i rafinisanog šećera. Sastojci se melju na mlinu koji dodatno poboljšava ukus, tako da čokolada ima kremast ukus i nežni nagoveštaj tropskog voća.

Zanat smo učili u Londonu. Ovakve čokolade su već godinama prisutne na njihovom tržištu, a mi sada tehnologiju proizvodnje donosimo u Beograd i Srbiju – naša čokolada posna i pogodna i za vegane.

Pored crne čokolade koja se već nalazi na policama prodavnica zdrave hrane naći još vrsta čokolada koje su obogaćene organskim liofiziranim voćem, a u planu je i širenje prodaje putem drugih kanala, kao i izvoz.

2 komentara za članak “Chocollama jedina u Srbiji pravi čokoladu od sirovog kakaoa, po londonskoj tehnologiji ❤

 • Ivana Milošević

  Probalii smo Pure Dark, takvu čokaldu našeg proizvođača nismo do sad mogli probati ovde. Jedinstven ukus, jedva čekamo nove proizvode 🙂

  Odgovori
  • Chocollama

   Hvala Vam na ukazanom poverenju ❤ Radujemo se svakom našem zadovoljnom korisniku i ponovnom susretu. Vidimo se!

   Odgovori

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *